Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Pro improvisació

 
Pro improvisacio
 
 

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

 
 
Emergencia_climatica.jpg

Com bé saps, si no ho evitem, cada cop els episodis meteorològics extrems seran més freqüents (onades de calor, pluges torrencials, esclafits,...). Si vens, sabràs si el teu carrer pot quedar sota el mar en funció dels graus d'augment de la temperatura del planeta.

Us convidem a participar en aquest acte: Emergència Climàtica - Protegim el Poblenou.
Dilluns 31 a les 19h.
Inscripcions: https://participa.favb.cat/assemblies/comissiomediambient/f/2043/?locale=ca
Enllaç al debat: https://zoom.us/j/98534699028

 
 

Com gestionem els nostres residus?

Les escombraries del Poblenou
Què en saps? Qüestionari (amb sorteig d’un lot de productes ecològics): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7Rstj_Gc6Bbt_pghZvvo5-_8-YrffvAztyXSOsl_YdkKShw/viewform?usp=sf_link
Debat: 14 d’abril 18’30h: https://8x8.vc/FAVB/FAVB-MEET-2021-03-2072

 

Escombreries 14 abril 2021
 

Urbanisme Tàctic

Urbanisme Tactic

Arriben notícies de discrepàncies entre Comuns i Socialistes amb relació a l’urbanisme tàctic https://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20201005/483853348129/urbanismo-tactico-crisis-gobierno-barcelona.html Certament hi ha una incomprensió que no és de forma sinó més aviat manifesta una certa rigidesa conceptual sobre la ciutat. La ciutat es troba híper retolada, i no només els vials sinó tot el que els envolta. La ciutat està més grafitejada que mai. Els motius són molts i diversos, però lo tàctic, en el sentit de més intencional que fàctic, flueix per totes bandes. La publicitat n’és un exemple. Ja fa temps que els bars marquen el contorn de les seves terrasses amb pintura al paviment perquès una forma de perimetrar un ús. No veig gaire diferència entre això i una vorera pintada sobre l’asfalt. En els nuclis antics s’imposa la plataforma única per comptes de voreres elevades respecte als vials. A les cases es construeix amb panells “de quita i pon”, vaja de pladur que permet canviar la configuració de l’espai amb facilitat. Podem imaginar més pintura que la que adorna l’asfalt dels vials per regular el transit? Hi ha alguna cosa més tàctica que un semàfor? Abans que apareguessin aquests senyals lluminosos que avui ningú qüestiona es creia que només un guàrdia ficat en una mena de gàbia podia dirigir el transit perquè no esdevingués un caos. La tàctica en l’urbanisme sempre ha existit.

Però, més que urbanisme tàctic jo en diria urbanisme de transició. I no em cansaria d’explicar que la ciutat es troba en una transició que respon als canvis profunds que tenen lloc avui al món sencer. Anem cap a una ciutat digital i una ciutat verda i sostenible. Aquest destí és comú a totes les ciutats, i està en línia amb els criteris de reconstrucció de la UE per transitar cap a un nou model econòmic digital i ecològic. És la resposta intel·ligent a les crisis que ens estan escombrant com una seqüència de fronts de tempesta, i els que encara vindran al llarg dels propers decennis. El tacticisme d’algunes intervencions a l’espai públic poden ser més o menys encertades. Caldrà que els ciutadans també opinin i participin alhora de modular les solucions. Però el que no s’ha de fer és negar que la ciutat està transitant de model davant dels problemes i ineficiències que presenta ja de forma molt evident l’estructura i el funcionament d’un espai que va ser concebut fa més de 160 anys quan Cerdà va dibuixar l’Eixample. Si avui visqués Cerdà, amb tota probabilitat ho canviaria tot. I seria incomprès, com ja ho va ser quan va concebre la ciutat que tenim ara.

Salva Clarós

 

Comunicat sobre la aprovació inicial de la Modificació del Pla 22@

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha acordat avui l’aprovació inicial de la Modificació del Pla 22@ desprès d’un procés molt dilatat en el temps, quasi dos anys, en el que s’han fet molt poques reunions de la comissió Ampliada, encarregada de fer el seguiment del desenvolupament del Pacte “Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible”, signat per l’Ajuntament, entitats socials, econòmiques i veïnals (nosaltres de forma crítica).

No tenim encara el document aprovat però de la nota de premsa i, per tant, des de la prudència de no haver pogut estudiar a fons, podem deduir que el document seguirà els criteris acordats a excepció d’un dels aspectes que les entitats veïnals hem insistit de forma constant: que l’increment d’habitatge fos habitatge públic i de lloguer.

Tot i l’increment d’habitatge protegit que descriu la nota de premsa, passa de 5.200 a 10.100, crida l’atenció que dels 7.800 nous habitatges només el 80% preveu que siguin protegits i el 30% de lloguer. El nombre d’habitatge lliure creix en 1.400.

Creiem que en una ciutat com Barcelona i en el nostre barri en particular on patim els efectes de l’especulació immobiliària més sagnants (desnonaments, gentrificació, preu habitatge, lloguers abusius,..), no té cabuda la construcció de nous habitatges que no siguin assequibles i públics, que permetin frenar els preus abusius.

Per això, volem manifestar la nostra total oposició a que el nou pla pugui facilitar les accions especulatives al barri. Avancem que quan disposem del document del pla aprovat presentarem les al·legacions pertinents i promourem una campanya al barri per aconseguir modificar el pla.

Junta de l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Setmana de prevenció dels residus

Saps que la setmana que ve es la setmana de prevenció dels residus?
Vols participar o compartir amb nosaltres les teves iniciatives?
#residuemnos  #poblenou
 
Setmana prevencio residus
Setmana prevencio residus2
 
 

25-N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

25N Dia inter de la dona

ConnectHORT busca persones voluntàries i talleristes

ConnectHORT és un espai polifuncional creat entorn un hort comunitari on apropar-se i entrar en contacte tant amb la terra com amb altres veïns i veïnes, on es dicten tallers i cursos, s’organitzen esdeveniments o simplement es comparteix una tarda escapant del ciment. Especialment calorós aquesta època de l’any.

Recentment, estan incrementant la seva activitat cap a diferents àmbits i interessos heterogenis que el mateix col·lectiu decideix, submergint-se en activitats vinculades a la cultura, la bioconstrucció, l’educació, la sostenibilitat, la humanitat, la filosofia i l’art entre altres.

 

El pròxim dissabte 6 de juliol es reuniran a ConnectHORT des de les 10.30 fins a les 13.30 per tal de conèixer les diferents persones implicades i iniciar treballs a l’espai. A partir de llavors, es reuniran periòdicament cada dissabte i romandran oberts a totes aquelles persones que vulguin formar-ne part i conviden a tothom a sumar-se al seu equip de voluntaris.

Paral·lelament, busquen talleristes per compartir els seus coneixements a l’espai i tirar endavant les diferents activitats que es volen dur a terme. Per tot això, fan una crida oberta a voluntaris i talleristes els quals es poden posar en contacte amb ells al següent mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

 

Voluntarios ConnectHORT
 

Xerrada informativa i debat a la Favb - “Què és el moviment internacional Rebel·lió o Extinció?”

rebelioextincio03

 

 

L'Escola Veïnal de la Favb us convida a la xerrada informativa i debat “Què és el moviment internacional Rebel·lió o Extinció?”, que es farà el dimecres 19 de juny a les 19 hores a la seu de la Favb (Obradors, 10 baixos).

El canvi climàtic és cosa de totes i tots, veniu i participeu!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Lola - 100 años de lucha

IMG 4764
Benvolgut soci, benvolguda sòcia,

Avui et suggerim una obra de teatre que et sorprendrà, t'emocionarà i et farà riure.
La Voz Ahogada Projecte Escènic presenta l'obra LA LOLA. Memorias de una mujer republicana.
Aquesta obra explica la vida de la Lola, veïna del Poblenou, a qui el barri va homenatjar quan va fer 100 anys i què ja no és entre nosaltres.


La companyia, amb qui hem col·laborat intensament, ofereix un descompte especial a les persones sòcies de l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, només heu de dir a taquilla que sou socis.

Animeu-vos a anar a Almeria Teatre, c/ Sant Lluís, 64  segur que us agradarà!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“ La bombolla del Lloguer”: Ens afecta més a les dones?

El divendres 22 de març, tindrà lloc la conferència de Luisa Vicente i debat  posterior al Casal Barri Poblenou.

En aquestes dades al voltant del 8 de març,  l’Associació Món Comunicació (AMC), organitzadora de l’acte ha volgut posar sobre la taula,  com ens afecta a les dones les pujades del lloguer, el difícil accés a un habitatge digne i els desnonaments. I per això ha invitar a Luisa Vicente, experta en economia i activista, que va ser assessora jurídica i econòmica en matèria soci laboral, empresarial i en Recursos Humans, i porta molt temps investigant sobre qui hi ha al darrera de la bombolla del lloguer. [Podeu consultar l’entrevista publicada a Luisa Vicente a La Independent]

I per al debat posterior esperem que assisteixen participants de entitats molt actives al Poblenou, com “Ens Plantem”, i altres que treballen a l’àmbit de ciutat, com la PAH, o el Sindicat de Llogaters, que poden ocupar la fila zero en la sala del Casal del Poblenou, per explicar les seves experiències (*).
 
 

PLATAFORMA D’EDUCACIÓ

 PLATAFORMA D’EDUCACIÓ:

Seguim preparant la manifestació del dissabte, 2 de febrer, a les 11 h., amb un cercavila de batucades de les escoles i instituts des de Rambla/Pere IV, per C/Bilbao, fins a Can Saladrigas, amb una batucada final.

Tenim els permisos i tenim megafonia.

Farem activitats pels nens, nenes i adults: Pintar cares, globus, pòsits dels desitjos, mural de fotos dels barracons, historial de la construcció de les escoles i instituts...

US ESPEREM DISSABTE 2F!!!!

Plataforma en defensa de l'escola pública del Poblenou

 
Plataforma educacio 2 febrer 2019 1
 
Plataforma educacio 2 febrer 2019 2
 
Plataforma educacio 2 febrer 2019 3
 
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.