Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Featured

L'habitatge un problema al Poblenou molt GROS

Benvolguts veïns i veïnes del Poblenou,

El 26 de març del 1992, les principals entitats* del Poblenou vàrem signar un manifest amb el revelador títol "Volem seguir vivint al Poblenou". Més de trenta anys després, aquesta consigna continua amb més força si cab, sent totalment vigent. El preu de l'habitatge posa en perill la continuïtat del barri i entenem que, encara que sigui per mera supervivència, hem de tornar ajuntar-nos totes les entitats i alçar la nostra veu.

És per aquest motiu que us convoquem a l'acte "GROS, l'habitatge un problema al Poblenou molt GROS" que farem el proper dimarts 2 de juliol a les 18:30 a la Biblioteca Manuel Arranz (Can Saladrigas).

Us esperem,

Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

 

Gros

Featured

Peripècies per poder llogar un pis

Trobar pis no és una tasca fàcil a la nostra ciutat i sovint factors com la procedència o l’aspecte físic poden dificultar-la encara més.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte "Antirumors als barris", impulsat per l'Estratègia BCN Antirumors, que vol apropar el debat antirumors a diferents aspectes de la vida quotidiana; en aquesta ocasió, a les diverses formes d'exclusió  del dret a l'habitatge que estan patint alguns veïns i veïnes. Per aprofundir en la reflexió, presentarem el còmic número cinc del Blanca, Rosita, Barcelona, que està dedicat als diferents obstacles que s’han de superar per a poder llogar un pis.

Comptarem amb la presència de:

  •  Irene Sabaté (Sindicat de Llogaters), que ens parlarà de manera general sobre la situació del lloguerde vivenda a Barcelona.
  •  José Mansilla(Observatori d'Antropologia del Conflicte Urbà), que aprofundirà en la situació concreta del Poblenou.
  • Norma Véliz (Mujeres Pa'lante), que incidirà en les dificultats amb que es troben les persones racialitzades a l'hora de trobar vivenda.
  • Rafa Bessoli(Guionista del còmic),que ens presentarà la nova edició de Blanca, Rosita, Barcelona.

La taula rodona anirà acompanyada d'una fila 0 amb especialistes i col·lectius afectats i un ampli espai de diàleg amb el públic.

Es tracta d'una activitat gratuïta amb inscripció prèvia a: bit.ly/rumorshabitatge

Us hi esperem!

Dret a l’habitatge: noves solucions, noves polítiques

NOTA DE PREMSA

La Taula del Tercer Sector i els agents socials exigeixen la creació d’un parc de lloguer social amb els pisos buits de les entitats financeres intervingudes.

Aquesta demanda s’ha fet en el marc de la jornada ‘Dret a l’habitatge: noves solucions, noves polítiques’.

Barcelona, 12 de juny de 2012.

Prop de 400 persones han participat aquest dimarts a la jornada ‘Dret a l’habitatge: noves solucions, noves polítiques’ organitzada per la Taula del Tercer Sector en col·laboració amb Càritas Diocesana de Barcelona, dels sindicats Comissions Obreres i UGT, del Consell Nacional de la Joventut, de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya, i de Justícia i Pau. La jornada s’ha celebrat a l’Auditori de l’ONCE de Barcelona i ha estat inaugurada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.