Tenim 332 visitants en línia

JUNTES MOVEM EL MÓN

alt

Manifestació per la derogació de la llei d'estrangeria

alt

TANCADA A L'ESGLÉSIA DEL SAGRAT COR!

alt

 

Tancada contra el Racisme i pels Drets de Migrants i Refugiades

COMUNICAT

Poblenou Refugi, juntament amb la Xarxa de suport als assentaments, Apropem-nos, l’AAVV del Poblenou, la Taula eix Pere IV, l’Associació cultural i social Bac de Roda, el Banc d’Acció Social i altres entitats socials i religioses del barri, volem manifestar el nostre suport a la “Tancada contra el Racisme i pels Drets de Migrants i Refugiades” que es va iniciar de manera indefinida a Barcelona el passat 21 d’abril de 2018.

Des de fa anys el Poblenou ha estat molt sensible al tema dels immigrants, lluitant pels seus drets i solidaritzant-se amb les seves necessitats. Recordem la tancada de persones migrades a l’església del Sagrat Cor al 2001, la lluita contra els desallotjaments de les naus del carrer Puigcerdà i Pere IV, la tancada a l’església de Bernat Calbó el 2012, així com d’altres lluites on el suport del barri va ser actiu i valent.

Però malauradament la situació no ha millorat en gran manera, a banda d’alguna mesura d’àmbit municipal. Ens manifestem, doncs, en contra de les polítiques restrictives existents a l’Estat espanyol en matèria d'immigració, asil i refugi, i donem suport a les lluites de diversos col·lectius per aconseguir un tracte institucional digne i igualitari en tots els àmbits de la vida.

És per això que, fent nostres les reivindicacions i demandes justes de les companyes i companys migrants i refugiades,  i seguint els valors solidaris del nostre barri, donem suport a l’extensió territorial de la tancada que tindrà lloc a partir del dilluns 14 a les 8 del vespre a l’església del Sagrat Cor, convocant una concentració ciutadana per tal de fer un acompanyament i donar visibilitat al conflicte.

Si volem avançar cap a una societat acollidora, oberta, lliure i respectuosa, des del teixit associatiu i el moviment veïnal hem de seguir treballant per canviar un sistema racista, capitalista i patriarcal que maltracta les persones i en el qual no ens sentim identificades.

Ho farem juntes, perquè les persones tancades són les nostres veïnes i veïns, estem al seu costat i els recolzem de manera col·lectiva. Esperem el suport  de totes les entitats compromeses del barri contra el racisme institucional i us convidem a adherir-vos al manifest que trobareu a l’enllaç: https://racismenstanca.wordpress.com/adhesions/

Així mateix, esperem que durant aquests dies es vagin adherint a la tancada del Poblenou la resta d’entitats i col·lectius del barri.

Us esperem a tots i totes a la concentració davant la tancada el dilluns 14 de Maig a les 8 del vespre davant de l’església del Sagrat Cor (C. Pere IV, 398).

Qualsevol tipus de suport, així com aliments, llençols, mantes, etc, seran benvinguts.

Contra el racisme, el Poblenou es tanca!

 

Dijous, 10 de maig de 2018

 

 

 

TANCADA A L'ESGLÉSIA DEL SAGRAT COR!

alt

 


Una mà amiga

Ara JA PODEM ACOLLIR!

Benvolgudes i benvolguts,

Tot i que encara queden més de 15,000 refugiats per reubicar des de Grècia a l’Estat español, ja hi ha molts demandants d’asil a casa nostra. L’any passat es van registrar 16.000 noves sol·licituts d’asil i moltes d’aquestes persones tenen un greu problema d’accès a l’habitatge malgrat les ajudes econòmiques pel lloguer d’habitacions previstes pel plà Estatal.

Ara JA PODEM ACOLLIR! La plataforma Refugiats Benvinguts amb seu al Poblenou i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona està implementant un programa per promoure l'acollida de persones refugiades  i l’ajut a la inclusió a través de pisos compartits.

Refugiats Benvinguts, s’encarrega de buscar persones interessades a compartir habitatge, durant un període mínim de sis mesos, amb sol·licitants d’asil. Mentre dura la convivència, l’entitat promou que les persones acollides millorin les seves habilitats lingüístiques i construeixin una xarxa d’amistats, amb el recolzament d’altres entitats de la ciutat.

Quan Barcelona es va declarar ciutat refugi el setembre del 2015, moltes veïns i veïnes del Poblenou vau manifestar el vostre interès en col·laborar per fer possible una bona acollida, aquest projecte ens ofereix una oportunitat que potser algunes famílies o persones indivkiduals ens podem plantejar. 

Per fer-ho, només heu d’entrar a la página web i registrar-vos com acollidor/a. Refugiats Benvinguts es posarà en contacte amb vosaltres. També podeu demanar informació a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

L'AVV que, com ja sabeu, participa a P9 Refugi, dona suport a aquesta iniciativa i podeu connectar amb nosaltres si voleu qualsevol aclariment.

Recomenem que entreu als links de les aparicions que Refugiats Benvinguts ha fet en mitjans de comunicación i què són molt aclaridores:

 

Associació de Veïns i Veïnes de Poblenou

(in)VISIBLES

Darrere de les xifres i les notícies sobre moviments migratoris hi ha noms propis, persones amb històries i sentiments que poques vegades coneixem. No es tracta d’una realitat llunyana; al Poblenou convivim amb gent que ha vingut aquí buscant un futur millor. Què en sabem d’ells i de les seves cultures? L’exposició (in)VISIBLES pretén mostrar les vivències íntimes d’algú que arriba a un nou país, una realitat que també ens pot tocar viure en primera persona.

Inauguració: 9 de setembre a les 20h al Centre Cívic Can Felipa a la Sala d'Exposicions (3a planta)

Organitza: Coordinadora d'Entitats del Poblenou

Comissari: Roger Granell

Dies: Del 9 de setembre a l'11 d'octubre

Horaris: De dimarts a dissabte, de 17 a 21 hores

 

Activitats paral.leles:

12/09/2016 (20h). Projecció del documental "BLANC I NEGRE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Produccions la Llacuna

18/09/2016 (de 11 a 21h) "UN POBLENOU DE TOTS COLORS"  al Parc Central, Bac de Roda /Diagonal. Organitza: Associació Cultural i Social Bac de Roda.

22/09/2016 (19h). Xerrada "TANQUEM ELS CIE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza. Xarxa de Suport als Assentaments

30/09/2016 (19h). Xerrada "REGULARITZACIÓ SENSE CONTRACTE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Papers i Drets per a tothom

06/10/2016 (18h). Xerrada "LAFAMÍLIA DEL COSTAT" al centre Cívic Can Felipa. Organitza: Apropem-nos

Durant el mes d'octubre: Taller "LA DONA, TEIXINT CULTURES" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Fundació Guné

Més articles...