Tenim 63 visitants en línia

Ara JA PODEM ACOLLIR!

Benvolgudes i benvolguts,

Tot i que encara queden més de 15,000 refugiats per reubicar des de Grècia a l’Estat español, ja hi ha molts demandants d’asil a casa nostra. L’any passat es van registrar 16.000 noves sol·licituts d’asil i moltes d’aquestes persones tenen un greu problema d’accès a l’habitatge malgrat les ajudes econòmiques pel lloguer d’habitacions previstes pel plà Estatal.

Ara JA PODEM ACOLLIR! La plataforma Refugiats Benvinguts amb seu al Poblenou i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona està implementant un programa per promoure l'acollida de persones refugiades  i l’ajut a la inclusió a través de pisos compartits.

Refugiats Benvinguts, s’encarrega de buscar persones interessades a compartir habitatge, durant un període mínim de sis mesos, amb sol·licitants d’asil. Mentre dura la convivència, l’entitat promou que les persones acollides millorin les seves habilitats lingüístiques i construeixin una xarxa d’amistats, amb el recolzament d’altres entitats de la ciutat.

Quan Barcelona es va declarar ciutat refugi el setembre del 2015, moltes veïns i veïnes del Poblenou vau manifestar el vostre interès en col·laborar per fer possible una bona acollida, aquest projecte ens ofereix una oportunitat que potser algunes famílies o persones indivkiduals ens podem plantejar. 

Per fer-ho, només heu d’entrar a la página web i registrar-vos com acollidor/a. Refugiats Benvinguts es posarà en contacte amb vosaltres. També podeu demanar informació a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

L'AVV que, com ja sabeu, participa a P9 Refugi, dona suport a aquesta iniciativa i podeu connectar amb nosaltres si voleu qualsevol aclariment.

Recomenem que entreu als links de les aparicions que Refugiats Benvinguts ha fet en mitjans de comunicación i què són molt aclaridores:

 

Associació de Veïns i Veïnes de Poblenou

(in)VISIBLES

Darrere de les xifres i les notícies sobre moviments migratoris hi ha noms propis, persones amb històries i sentiments que poques vegades coneixem. No es tracta d’una realitat llunyana; al Poblenou convivim amb gent que ha vingut aquí buscant un futur millor. Què en sabem d’ells i de les seves cultures? L’exposició (in)VISIBLES pretén mostrar les vivències íntimes d’algú que arriba a un nou país, una realitat que també ens pot tocar viure en primera persona.

Inauguració: 9 de setembre a les 20h al Centre Cívic Can Felipa a la Sala d'Exposicions (3a planta)

Organitza: Coordinadora d'Entitats del Poblenou

Comissari: Roger Granell

Dies: Del 9 de setembre a l'11 d'octubre

Horaris: De dimarts a dissabte, de 17 a 21 hores

 

Activitats paral.leles:

12/09/2016 (20h). Projecció del documental "BLANC I NEGRE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Produccions la Llacuna

18/09/2016 (de 11 a 21h) "UN POBLENOU DE TOTS COLORS"  al Parc Central, Bac de Roda /Diagonal. Organitza: Associació Cultural i Social Bac de Roda.

22/09/2016 (19h). Xerrada "TANQUEM ELS CIE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza. Xarxa de Suport als Assentaments

30/09/2016 (19h). Xerrada "REGULARITZACIÓ SENSE CONTRACTE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Papers i Drets per a tothom

06/10/2016 (18h). Xerrada "LAFAMÍLIA DEL COSTAT" al centre Cívic Can Felipa. Organitza: Apropem-nos

Durant el mes d'octubre: Taller "LA DONA, TEIXINT CULTURES" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Fundació Guné

FESTES DE MAIG APROPEM-NOS

Amics i amigues,
Com cada any a les festes de maig del Poblenou fem la gran festa d'Apropem-nos, amb un sopar d'intercanvi i després música i ball amb un grup de son cubano fantàstic.  

Això serà el dissabte 21 de maig a les 20hde la tarda al costat de la biblioteca del Poblenou. De 15 a 17h es fa una gimcana per nens i nenes i també hi serem presents.
Recordeu que per participar a l'intercanvi gastronòmic cal portar un plat cuinat o postre (com a mínim tantes racions com persones vinguin).  Els plats es poden portar a partir de les 18h.

Fins aviat!

APROPEM-NOS

Marxa Europea pels drets de les persones refugiades

Com ajudar a les persones refugiades?

Manifest dones musulmanes del Poblenou

Com la majoria sabeu, fa molts anys que al Poblenou, des d'Apropem-nos, treballem per la convivència i la cohesió social entre tots els veïns i veïnes. Un dels aspectes d'aquest treball se centra en un Grup de Dones mussulmanes que fan classes de castellà.

Algunes d'aquestes dones, com acostuma a passar quan hi ha atemptats fets per islamistes radicals, han patit insults i males mirades pel carrer. S'ha fet un treball a classe recollint els seus sentiments i opinions i n'ha resultat un manifest que elles voldrien difondre el màxim possible. 

Us fem arribar el manifest acompanyat de l'explicació i el posicionament de les persones d'Apropem-nos. Pensem que és important donar-lo a conèixer i us demanem que, si ho creieu oportú, hi doneu el màxim de difusió. També així fomentarem la cohesió i la convivència.

Feu clic sobre la imatge per veure el document sencer

Associació de veïns i veïnes del Poblenou

Memória "Apropem-nos" 2012

 

Clica sobre el text de la memòria per veure'l complet.

Manifest sobre els fets que passen en els assentaments del Poblenou

Clica sobre el text del manifest per veure'l complet

Si vols adherir-te al manifest, afegeix en l'apartat "escriure un comentari" el nom de la teva entitat o el teu nom si ho fas a títol individual

 

Més articles...