Tenim 362 visitants en línia

Una mà amiga

Ara JA PODEM ACOLLIR!

Benvolgudes i benvolguts,

Tot i que encara queden més de 15,000 refugiats per reubicar des de Grècia a l’Estat español, ja hi ha molts demandants d’asil a casa nostra. L’any passat es van registrar 16.000 noves sol·licituts d’asil i moltes d’aquestes persones tenen un greu problema d’accès a l’habitatge malgrat les ajudes econòmiques pel lloguer d’habitacions previstes pel plà Estatal.

Ara JA PODEM ACOLLIR! La plataforma Refugiats Benvinguts amb seu al Poblenou i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona està implementant un programa per promoure l'acollida de persones refugiades  i l’ajut a la inclusió a través de pisos compartits.

Refugiats Benvinguts, s’encarrega de buscar persones interessades a compartir habitatge, durant un període mínim de sis mesos, amb sol·licitants d’asil. Mentre dura la convivència, l’entitat promou que les persones acollides millorin les seves habilitats lingüístiques i construeixin una xarxa d’amistats, amb el recolzament d’altres entitats de la ciutat.

Quan Barcelona es va declarar ciutat refugi el setembre del 2015, moltes veïns i veïnes del Poblenou vau manifestar el vostre interès en col·laborar per fer possible una bona acollida, aquest projecte ens ofereix una oportunitat que potser algunes famílies o persones indivkiduals ens podem plantejar. 

Per fer-ho, només heu d’entrar a la página web i registrar-vos com acollidor/a. Refugiats Benvinguts es posarà en contacte amb vosaltres. També podeu demanar informació a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

L'AVV que, com ja sabeu, participa a P9 Refugi, dona suport a aquesta iniciativa i podeu connectar amb nosaltres si voleu qualsevol aclariment.

Recomenem que entreu als links de les aparicions que Refugiats Benvinguts ha fet en mitjans de comunicación i què són molt aclaridores:

 

Associació de Veïns i Veïnes de Poblenou

(in)VISIBLES

Darrere de les xifres i les notícies sobre moviments migratoris hi ha noms propis, persones amb històries i sentiments que poques vegades coneixem. No es tracta d’una realitat llunyana; al Poblenou convivim amb gent que ha vingut aquí buscant un futur millor. Què en sabem d’ells i de les seves cultures? L’exposició (in)VISIBLES pretén mostrar les vivències íntimes d’algú que arriba a un nou país, una realitat que també ens pot tocar viure en primera persona.

Inauguració: 9 de setembre a les 20h al Centre Cívic Can Felipa a la Sala d'Exposicions (3a planta)

Organitza: Coordinadora d'Entitats del Poblenou

Comissari: Roger Granell

Dies: Del 9 de setembre a l'11 d'octubre

Horaris: De dimarts a dissabte, de 17 a 21 hores

 

Activitats paral.leles:

12/09/2016 (20h). Projecció del documental "BLANC I NEGRE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Produccions la Llacuna

18/09/2016 (de 11 a 21h) "UN POBLENOU DE TOTS COLORS"  al Parc Central, Bac de Roda /Diagonal. Organitza: Associació Cultural i Social Bac de Roda.

22/09/2016 (19h). Xerrada "TANQUEM ELS CIE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza. Xarxa de Suport als Assentaments

30/09/2016 (19h). Xerrada "REGULARITZACIÓ SENSE CONTRACTE" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Papers i Drets per a tothom

06/10/2016 (18h). Xerrada "LAFAMÍLIA DEL COSTAT" al centre Cívic Can Felipa. Organitza: Apropem-nos

Durant el mes d'octubre: Taller "LA DONA, TEIXINT CULTURES" al Centre Cívic Can Felipa. Organitza: Fundació Guné

FESTES DE MAIG APROPEM-NOS

Amics i amigues,
Com cada any a les festes de maig del Poblenou fem la gran festa d'Apropem-nos, amb un sopar d'intercanvi i després música i ball amb un grup de son cubano fantàstic.  

Això serà el dissabte 21 de maig a les 20hde la tarda al costat de la biblioteca del Poblenou. De 15 a 17h es fa una gimcana per nens i nenes i també hi serem presents.
Recordeu que per participar a l'intercanvi gastronòmic cal portar un plat cuinat o postre (com a mínim tantes racions com persones vinguin).  Els plats es poden portar a partir de les 18h.

Fins aviat!

APROPEM-NOS

Marxa Europea pels drets de les persones refugiades

Com ajudar a les persones refugiades?

Manifest dones musulmanes del Poblenou

Com la majoria sabeu, fa molts anys que al Poblenou, des d'Apropem-nos, treballem per la convivència i la cohesió social entre tots els veïns i veïnes. Un dels aspectes d'aquest treball se centra en un Grup de Dones mussulmanes que fan classes de castellà.

Algunes d'aquestes dones, com acostuma a passar quan hi ha atemptats fets per islamistes radicals, han patit insults i males mirades pel carrer. S'ha fet un treball a classe recollint els seus sentiments i opinions i n'ha resultat un manifest que elles voldrien difondre el màxim possible. 

Us fem arribar el manifest acompanyat de l'explicació i el posicionament de les persones d'Apropem-nos. Pensem que és important donar-lo a conèixer i us demanem que, si ho creieu oportú, hi doneu el màxim de difusió. També així fomentarem la cohesió i la convivència.

Feu clic sobre la imatge per veure el document sencer

Associació de veïns i veïnes del Poblenou

Memória "Apropem-nos" 2012

 

Clica sobre el text de la memòria per veure'l complet.

Més articles...