Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Featured

En Manel Martínez Arcós ens ha deixat

 

Manel_Martínez.jpg

Ha mort el Manel Martínez Arcós a l'edat de 94 anys, tres mesos d'haver mort la seva inseparable companya Isabel.
Si alguna cosa el va caracteritzar va ser el seu esperit de lluita. Fill d'Almeria, en disset anys va arribar a Catalunya, el sou que cobrava com a manobra en prou feines li arribava per pagar una habitació, després va viure en una casa d'autoconstrucció que es va fer en una barriada de Terrassa.

De seguida es va implicar en la lluita sindical i va ser un dels fundadors de CCOO. En la vaga dels tramvies del 58 el van detenir i torturar. La Isabel, filla del Poblenou, sense conèixer al Manel, va fer d'enllaç amb el PSUC quan estava a la presó i fruit d'aquesta relació es van casar. El Manel va aprofitar la presó per estudiar història.

Després va venir a viure i a treballar al Poblenou on es va comprometre fermament amb l'Associació de Veïns. Va destacar la seva implicació en la lluita pel Pla d'Equipaments, per la campanya d'habitatge "Volem seguir vivint al Poblenou" i, sobretot, en temes de Sanitat on gràcies a la seva perseverança es va construir el CAP de Ramon Turró.
A l'any 2003 va rebre la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona. I en el 2017 diverses entitats del barri el van proposar, sense èxit, que la Generalitat que li atorgués la Creu de Sant Jordi.
Sense fills, els darrers anys els va dedicar íntegrament a cuidar a la Isabel que va patir una llarga malaltia.

Recordarem el seu insubornable sentiment de classe obrera i la seva estimació a Catalunya i a la seva gent.

Associació de veïns El Poblenou

Featured

🌹🔊 PER SANT JORDI PARLEM LLENGÜES... APROPEM-NOS!

 

🎙 El 4 de maig, a les 18 h, ho farem llegint i recitant els escrits, poemes i cançons que ens heu enviat, el veïnat i texit associatiu del Poblenou, així com l'alumnat de llengües d'Apropem-nos.
📍A la SALA D'ACTES | BIBLIOTECA CAN SALADRIGAS
#santjordi #apropem-nos #poblenou #interculturalitat #llenguacatalana
 
Sant Jordi 4 maig 2023
 
Sant Jordi 4 maig 2023
Featured

Fes-te soci/a

Joan Maria Soler
El barri del Poblenou està vivint una profunda transformació i, sens dubte, venen temps en què caldrà treballar amb intensitat per construir el barri que volem. Per sort, el nostre és un barri actiu i compromès i, per tant, nombroses entitats i plataformes intenten donar resposta a tots els temes que ens afecten. Però volem que l’AVV pugui aglutinar bona part de les reivindicacions i mobilitzacions del barri. Tenim com a objectiu tenir aquesta visió àmplia i diversa d’un barri complex i viu. Per tal de fer-ho volem ser més gent.

L’AVV pot esdevenir un interlocutor més fort si aconseguim representar la major part del barri i això, sobretot, s’aconsegueix amb el compromís de tothom. És per això que creiem que cal créixer i aconseguir, dia a dia, més representativitat.

Fer-se soci o sòcia implica el pagament d’una quota anual de 20 euros. A continuació tens l’enllaç per fer-ho a través de la web. A canvi, rebràs la revista El Poblenou a casa i també rebràs tota la informació de l’entitat. Però sobretot volem que la participació sigui activa, i és per això que, a més de demanar-te que et facis soci o sòcia de l’AVV, volem que hi participis. Per qualsevol cosa ens pots adreçar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dona’ns també suport fent difusió de les nostres activitats a les xarxes socials i participa de les activitats de l’AVV.

Tenim molta feina a fer i la volem compartir.

http://elpoblenou.cat/index.php/fes-te-soci

Featured

Assemblea anual 2018 de l'AVV del Poblenou

El passat dimecres 23 de maig l’AVV del Poblenou vam celebrar la nostra assemblea anual. La trobada es va fer al Casal de Barri del Poblenou. Es van aprovar els diferents documents presentats com són l’acta de la sessió anterior, el balanç, el pressupost i la memòria. I es va dedicar més temps a presentar votar la nova junta i a parlar entre tots els socis i sòcies sobre les principals línies a treballar com a entitat.

Alguns dels temes que van comportar un debat més intens i que per tant són eixos fonamentals pel proper curs són el treball al voltant de la mobilitat i l’habitatge. En aquest sentit es farà públic un comunicat de l’AVV amb aspectes de mobilitat. Reivindiquem una nova línia de bus horitzontal o la unió dels tramvies, postura ja coneguda. En temes d’habitatge cal donar suport a les mobilitzacions que al barri ja s’han engegat per tal de donar suport als veïns i veïnes que es veuen obligats a marxar del barri per la terrible especulació. Per això, ens plantem.

A nivell intern es va parlar per tal d’enfortir la comunicació amb els socis i sòcies i per impulsar vocalies com la de salut o la de dones. És per això que fem una crida a participar a l’AVV. Per tal d’enfortir la feina que fem ens cal molta més gent.

Finalment es va aprovar la nova junta que podeu conèixer a continuació.

 

Presidència: Pere Nieto.

Sots presidències: Salva Clarós, Montse Milà, Estrella Pineda i Amador Pisabarro.

Secretaria: Araceli Aiguaviva.

Tresoreria: F. Xavier Pegenaute.

 

Vocalies:

 

Lorena Andino

Jaume Badenes

Sílvia Casorran

Quim Colomina

Antoni Gálvez

Eva Martínez

Pere Mariné

Josep Pascual

Dani Roca

Joan Maria Soler