Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Desallotjament i enderroc

El recent desallotjament posa en evidència la necessitat d’un Pla de Protecció del Casc Antic 

perello

El desallotjament d’una família nombrosa i l’immediat enderrocament de l’edifici treu a llum la fràgil situació en què es troba el Casc Antic del Poblenou. L’Associació de Veïns ha denunciat que en poc temps hi ha hagut més de 23 edificis enderrocats en aquesta àrea del Poblenou i reclama una urgent aplicació d’un Pla de Protecció del Casc Antic que freni aquesta dinàmica especulativa. Aquest Pla hauria de garantir una renovació respectuosa amb l’estètica i les dinàmiques de barri  i que conformes el marc necessari  pel manteniment del teixit humà, associatiu  i comercial que li ha donat vida.

Per desgràcia l’agressiva transformació del barri va masses cops acompanyada, com ha passat en aquest cas, per un drama humà. I si be és veritat, tal com ens han explicat, que Serveis Socials del Poblenou fa temps que coneixen la problemàtica de la senyora Agustina cal trobar-hi solucions. A l’hora no ens ha d’estranyar gens ni mica les protestes solidàries dels veïns quan la Guàrdia Urbana executava el desnonament.

L’Associació de Veïns del Poblenou s’ha adreçat al Districte i a l’Institut Municipal d’Urbanisme per aclarir els fets. En primer lloc, ha de quedar ben clar si la Guàrdia Urbana va actuar sota mandat judicial o no, en segon lloc, hem de veure que hi ha darrera d’unes llicències municipals d’enderroc que estan dins de la Unitat 5 del Pla del Front Marítim. En aquest entorn ja va ser paradigmàtic l’enderroc de l’emblemàtica fàbrica “Extractos Tánicos” per construir-hi edificis alts.

Veure noticia en la premsa: La Vanguardia, El Periòdico