Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Acabem una enquesta, començem una altra

Quan diversos veïns del barri ens van demanar a l'Associació de Veïns que intercedíssim amb l'Ajuntament per aconseguir que el tram mar de la Rambla fos peatonal vam pensar que seria orientatiu fer una enquesta per a saber quin ressò té aquesta petició. Les dades són concloents: un 91% creu que s'ha d'obrir immediatament degut a la gran afluència de vianants que hi ha a l'estiu.

En canvi, el Regidor Narvaez ens ha adreçat un comunicat que diu:"informo en la necessitat de mantenir-ho obert -al tràfic, s'entén- per la quantitat d'obres existents en aquest barri. En el Pla d'Acció Municipal els informem que tenim previst la urbanització d'aquest tram".

Al marge de que considerem que despatxar una problemàtica que té el barri en un parell de línies no és de rebut, si que hauríem de reflexionar sobre les molèsties que causen al barri els carrers tallats per les obres. Si es planifiquessin millor, si s'acotessin els seus terminis d'execució, si es minimitzessin les molèsties que causen al seu entorn, potser no hauríem de sumar-hi aquesta altra conseqüència negativa i gaudireim d'una rambla plenament peatonalitzada.

Us copiem el testimoni que ens ha fet arribar una veïna:

"Bon dia, he vist l’enquesta sobre el tram final de la Rambla, i em sembla del tot encertada. Jo tinc un comerç en aquest tram i veig un dia sí i un altre també, la perillositat i abandó d'aquesta zona. I si abans hi havia poca vorera, ara és inexistent, amb l’obra que estan fent entre Taulat i Fernando Poo, tots els camions aparquen en la vorera central de la Rambla deixant sense pas als vianants. Jo ja he parlat en varies ocasions amb l'ajuntament i res de res. ¿I que em diuen del descampat entre Fernando Poo i Perelló? Això ja és del tot vergonyós, ple de brutícia, rates... Jo demano la peatonalització immediata. Era un projecte del mandat 2004-2007, ara diuen que en aquest, desprès diran que al següent. És evident que al barri hi ha moltes coses a fer, moltes, però aquest em sembla prioritari, és l'arteria principal, on coincideix moltíssima gent a l'estiu, sobretot dissabtes i diumenges, i fa veritable vergonya el seu estat. I si la peatonalització no pot ser, perquè m'imagino que com sempre dependrà de quan finalitzi l’obra dels pisos que estan fent en aquest tram, com a mínim sigui tallada al trànsit immediatament.
Gràcies.
Gemma Cardiel"

I mentre esperem que l'Ajuntament rectifiqui en aquesta questió, comemcem una altra enquesta:

Creus que és necessari que s'apliqui un Pla de Protecció del Casc Antic del Poblenou?