Tenim 69 visitants en línia

Xarxa de Suport als Assentaments

Avui, el naufragi de quatre embarcacions a la mediterrània i la mort de 400 persones procedents d'Egipte, amb ciutadans de Somàlia, Eritrea i Etiòpia, que intentaven arribar a Itàlia,ens mostra novament la manca de sensibilitat dels governs de la Unió Europea.

Hem d'aturar tantes morts i seguir reclamant que es compleixin els compromisos. La ciutadania volem acollir les persones que demanen refugi i hem d'exigir vies segures perquè puguin arribar.

:El dia 22 a les 19 h., al Centre de Barri,

Rambla del Poblenou, 49

farem un taula rodona a la que assistirà la Mar Redondo, veïna del Poblenou,que ha estat a Idomeni i és testimoni directe del que hi està passant. 

 

Les imatges del patiment de les persones que demanen refugi ens segueixen impactant. 

Després del vergonyós acord entre la Unió Europea i Turquia els deporten emmanillats com si fossin delinqüents i els porten a un centre de detenció.

Les ONG s'estan retirant per a no ser còmplices d'aquest disbarat.

La ciutadania de Barcelona hem de revelar-nos contra aquesta injustícia i seguir fent pressió.

Cada 2n dimecres de mes, els barris organitzen un acte de protesta i els del Poblenou ens trobarem

dimecres dia 13, a 2/4 de 8 (7 i 1/2) a la rodona del casino

Hem de ser molta gent per demostrar que els volem acollir i avergonyir les administracions que no ho permeten !

Digue-ho a les teves amistats i a tot el veïnat 

La Coral de la Flor de Maig ens dona suport i actuarà en aquest acte.

 

S’ha acabat l’estiu i novament reprenem la intensitat del suport als desallotjats dels assentaments. Un dels seus principals objectius i el que més els preocupa és la regularització. Com ja sabeu malgrat que fins ara totes les sol·licituds han estat denegades pel govern central, el Col·lectiu Ronda, de manera solidària està fent els recursos i en tant estiguin en tràmit no poden ser detinguts, tancats als CIE o deportats.

Els joves procedents de Nigèria han tingut una dificultat afegida per la manca de resposta del seu país; aquests dies un funcionari del seu govern es desplaça a Barcelona per tramitar les sol·licituds i els nois estan venint a la Flor de Maig demanant ajuda econòmica (cada penal te un import de 150 €).

Totes les ajudes que fins ara s’han atorgat han estat fruit de la solidaritat del veïnat de Barcelona però ens hem quedat sense recursos i aprofitant la festa major del Poblenou volem organitzar un acte per recollir fons.

El diumenge 14 de setembre, de 13 a 20 h., davant de la Flor de Maig – Dr. Trueta, 195- organitzem un vermut solidari i concerts de tarda.  Tot el que es reculli serà amb aquesta finalitat.

Us convidem a acompanyar-nos i a fer-ne difusió. També s’agrairà la vostra col·laboració en forma de “tapes” que puguem posar a la venda. Finalment, si la crisi i les despeses de l’estiu us han deixat algun petit racó per a la solidaritat, us fem arribar novament el núm. de compte que vam obrir amb aquesta finalitat:

Assemblea Solidària contra els Desallotjaments ES91 20131538170200363520

Companys i companyes,

Com ja sabeu, la lluita de les persones que van ser desallotjades de les naus del Poblenou i la pressió ciutadana, van aconseguir de l’Administració el compromís de tramitar-los, per procediment d’urgència, un permís transitori de residència i treball; sense aquest permís, són especialment vulnerables a l’explotació laboral i a l’abús de les màfies.

Aconseguir permís de residència i treball és una tasca quasi impossible i, és per això, que aquest compromís representa un fil d’esperança que ens ha mogut a ells i a nosaltres, a abordar conjuntament aquest procés.

La quantitat de tràmits, desplaçaments i fotocòpies, representa per a les persones immigrades, un esforç considerable d’energia personal i de despesa econòmica, que es veu agreujada quan es tracta de tramitar els penals al seu país d’origen, alguns dels quals arriben a costar fins a 300 €.

En els darrers dies les persones que tenen el certificat d’arrelament i estan en situació de demanar els penals es multipliquen i els diners de les aportacions d’entitats i ciutadania, que arriben al compte  2013-1538-17-0200363520  que a nom d’Assemblea solidària contra els desallotjaments, vam obrir amb aquesta finalitat, son totalment insuficients.

Sabem de la precarietat econòmica de les entitats i de tot el que cal per fer front als reptes del dia a dia; malgrat tot, us demanem un esforç solidari que permeti a aquestes persones accedir als drets de lliure circulació, sense la por a les detencions, reclusió als CIE i expulsió, així com al treball i habitatge amb igualtat de drets que els veïns de Barcelona.

Tenim a la vostra disposició les dades del diner rebut i a què s’ha destinat.

Salutacions cordials

Assemblea solidària contra els desallotjaments

ESTAT DE COMPTES:

A dia d’avui, 16 de gener de 2014, hi ha hagut 25 aportacions de  persones a nivell individual. TOTAL= 1860€

Tres entitats que són AAVV del Poblenou, ICV Barcelona i Cydonia que han aportat en total 660€

TOTAL d’INGRESOS  =    1860 + 660 = 2520€

DESPESES:       14 Ajuda a Penals al país d’origen:                       14 x 150= 2100 €

                           1 Ajuda per treure Passaport a Madrid:                150 €

                           2 Ajudes a pagament tresor públic: 36,06 x 2 =     72,12 €

                           Material oficina Trobada Immigració                     40€

                                                           TOTAL........................       2362,12€

SALDO FINAL:            2520€ - 2362,12€ = 157,88€

Més articles...