Tenim 324 visitants en línia

Tancada contra el Racisme i pels Drets de Migrants i Refugiades

COMUNICAT

Poblenou Refugi, juntament amb la Xarxa de suport als assentaments, Apropem-nos, l’AAVV del Poblenou, la Taula eix Pere IV, l’Associació cultural i social Bac de Roda, el Banc d’Acció Social i altres entitats socials i religioses del barri, volem manifestar el nostre suport a la “Tancada contra el Racisme i pels Drets de Migrants i Refugiades” que es va iniciar de manera indefinida a Barcelona el passat 21 d’abril de 2018.

Des de fa anys el Poblenou ha estat molt sensible al tema dels immigrants, lluitant pels seus drets i solidaritzant-se amb les seves necessitats. Recordem la tancada de persones migrades a l’església del Sagrat Cor al 2001, la lluita contra els desallotjaments de les naus del carrer Puigcerdà i Pere IV, la tancada a l’església de Bernat Calbó el 2012, així com d’altres lluites on el suport del barri va ser actiu i valent.

Però malauradament la situació no ha millorat en gran manera, a banda d’alguna mesura d’àmbit municipal. Ens manifestem, doncs, en contra de les polítiques restrictives existents a l’Estat espanyol en matèria d'immigració, asil i refugi, i donem suport a les lluites de diversos col·lectius per aconseguir un tracte institucional digne i igualitari en tots els àmbits de la vida.

És per això que, fent nostres les reivindicacions i demandes justes de les companyes i companys migrants i refugiades,  i seguint els valors solidaris del nostre barri, donem suport a l’extensió territorial de la tancada que tindrà lloc a partir del dilluns 14 a les 8 del vespre a l’església del Sagrat Cor, convocant una concentració ciutadana per tal de fer un acompanyament i donar visibilitat al conflicte.

Si volem avançar cap a una societat acollidora, oberta, lliure i respectuosa, des del teixit associatiu i el moviment veïnal hem de seguir treballant per canviar un sistema racista, capitalista i patriarcal que maltracta les persones i en el qual no ens sentim identificades.

Ho farem juntes, perquè les persones tancades són les nostres veïnes i veïns, estem al seu costat i els recolzem de manera col·lectiva. Esperem el suport  de totes les entitats compromeses del barri contra el racisme institucional i us convidem a adherir-vos al manifest que trobareu a l’enllaç: https://racismenstanca.wordpress.com/adhesions/

Així mateix, esperem que durant aquests dies es vagin adherint a la tancada del Poblenou la resta d’entitats i col·lectius del barri.

Us esperem a tots i totes a la concentració davant la tancada el dilluns 14 de Maig a les 8 del vespre davant de l’església del Sagrat Cor (C. Pere IV, 398).

Qualsevol tipus de suport, així com aliments, llençols, mantes, etc, seran benvinguts.

Contra el racisme, el Poblenou es tanca!

 

Dijous, 10 de maig de 2018